Pereiti į pagrindinį turinį

512
- Virėjai

Virėjai planuoja, organizuoja, ruošia ir gamina maistą pagal receptus ar prižiūrimi vyriausiųjų virėjų viešbučiuose, restoranuose ir kitose viešojo maitinimo įmonėse, laivuose, keleiviniuose traukiniuose ir privačiuose namų ūkiuose.Pagrindinės atliekamos užduotys: valgiaraščių planavimas, maisto produktų ruošimas ir gaminimas; pagalbinių virtuvės darbuotojų darbo planavimas, priežiūra ir koordinavimas; maisto kokybės tikrinimas; ingredientų svėrimas, matavimas ir maišymas pagal receptus ir vadovaujantis asmenine nuovoka; orkaičių, keptuvų, kepimo krosnelių ir kitos maisto gaminimo įrangos temperatūros reguliavimas; virtuvės, jos įrangos, maisto patiekimo zonų ir pan. tikrinimas ir valymas, siekiant užtikrinti saugų ir higienišką maisto tvarkymą; tokios didelių gabaritų maisto gaminimo įrangos, kaip keptuvai, gruzdintuvės ar keptuvės, naudojimas.Šios grupės profesijų pogrupis:5120 Virėjai

Subscribe to 512