- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
941
- Maisto ruošimo padėjėjai
Maisto ruošimo padėjėjai ruošia ir gamina neįvairius užsakomus pusgaminius ar gėrimus, valo stalus, virtuvę ir plauna indus.Pagrindinės atliekamos užduotys: nesudėtingų patiekalų arba pusgaminių ir gėrimų ruošimas, pavyzdžiui, sumuštinių, picų, žuvies ir gruzdintų bulvyčių, salotų ir kavos; maisto produktų plovimas, pjaustymas, matavimas ir maišymas patiekalams gaminti; maisto ruošimo įrangos, pavyzdžiui, kepimo krosnelių, mikrobangų krosnelių ir gruzdintuvių, valdymas; virtuvės, maisto ruošimo ir tiekimo vietų valymas; virtuvėse ir restoranuose naudojamų maisto gamybos ir kitų įrankių valymas.Šios grupės profesijų pogrupiai:9411 Greitojo maisto ruošėjai9412 Virtuvės pagalbininkai