- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
325703 - Maisto produktų saugos inspektorius
Atlieka maisto perdirbimo vietų patikras maisto saugos požiūriu. Tikrina ir kontroliuoja maisto produktus ir procesus, užtikrina, kad būtų laikomasi teisės aktų, taip pat ir teisės aktų, reglamentuojančių saugą ir sveikatą.
Pagrindinės užduotys
• tikrina maisto produktų gamybos, perdirbimo, saugojimo ir platinimo procesus, atlieka rizikos vertinimus ir siūlo veiksmus gerinti procesų saugumą ir kokybę;
• atlieka reguliarias patikras maisto produktų gamybos, perdirbimo įmonėse, užtikrina, kad visi procesai atitiktų teisės aktus;
• reaguoja į pranešimus apie maisto produktų saugumo pažeidimus ir atlieka atitinkamus tyrimus;
• bendradarbiauja su valstybės institucijomis ir maisto produktų gamybos, perdirbimo įmonėmis;
• užtikrina, kad maisto produktų saugos teisės aktai ir standartai būtų nuolat atnaujinami.
Būdingos kompetencijos
• suprasti maisto produktų gamybos, perdirbimo procesus;
• užtikrinti saugos ir higienos reikalavimus, teisės aktus ir standartus;
• atlikti rizikos vertinimą;
• vertinti analizės rezultatus;
• taikyti kontrolės priemones.