Pereiti į pagrindinį turinį

512001 - Virėjas

Ruošia, gamina ir dekoruoja maisto produktus įvairiose maitinimo įstaigose, tokiose kaip restoranai, kavinės, viešbučiai ir kt. Taip pat tai gali būti ir savarankiškai dirbantis asmuo, priklausomai nuo darbovietės pobūdžio.


Pagrindinės užduotys

• ruošia produktus, reikalingus patiekalams, ir laikosi recepto arba savo sukurtos receptūros;
• ruošia patiekalus pagal užsakymus, laikydamasis klientų pageidavimų, maisto saugos taisyklių ir etikos normų;
• gali rekomenduoti klientams patiekalus ar gėrimus, atsižvelgia į jų norus ir poreikius;
• prižiūri maisto produktų saugą ir higieną, laikydamasis atitinkamų taisyklių, procedūrų ir rekomendacijų;
• koordinuoja darbą su kitais virtuvės darbuotojais, tokiais kaip virėjo padėjėjai, mėsos pjaustytojai ar salotų ruošėjai.
 

Būdingos kompetencijos

• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• derinti maisto produktus;
• kūrybiškai ir estetiškai dekoruoti patiekalus;
• bendradarbiauti su kitais darbuotojais;
• kokybiškai pasiruošti produktus pagal užsakymus, valdyti maisto atsargas.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 5
Pagrindinio pogrupio kodas: 51
Grupės kodas: 512
Pogrupio kodas: 5120