Pereiti į pagrindinį turinį

513102 - Vyriausiasis padavėjas

Prižiūri ir koordinuoja padavėjų darbą restoranuose ar viešbučių restoranuose, klubuose ir kitose maitinimo įstaigose. Rezervuoja stalus svečiams, pokyliams, sutinka svečius ir palydi į jiems skirtas vietas.


Pagrindinės užduotys

• užtikrina, kad būtų laikomasi nustatytų aptarnavimo standartų ir maisto higienos normų;
• užtikrina, kad patiekalai būtų tinkamai paruošti ir pristatyti klientams;
• užtikrina, kad visi klientai būtų aptarnauti laiku ir profesionaliai ir kad jie būtų patenkinti paslaugos kokybe;
• efektyviai bendrauja su virėjais ir kitais padavėjais, kad būtų užtikrinta sklandi ir efektyvi darbo eiga;
• vykdo standartines barų, kavinių ar restoranų atidarymo ir uždarymo procedūras.
 

Būdingos kompetencijos

• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• rasti sprendimus ir elgtis etiškai stresinėse situacijomis;
• bendradarbiauti su kitais darbuotojais;
• turėti gerų pardavimo ir aptarnavimo įgūdžių;
• turėti geros komunikacijos ir tarpasmeninių santykių gebėjimų.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 5
Pagrindinio pogrupio kodas: 51
Grupės kodas: 513
Pogrupio kodas: 5131