- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
513102 - Vyriausiasis padavėjas
Prižiūri ir koordinuoja padavėjų darbą restoranuose ar viešbučių restoranuose, klubuose ir kitose maitinimo įstaigose. Rezervuoja stalus svečiams, pokyliams, sutinka svečius ir palydi į jiems skirtas vietas.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina, kad būtų laikomasi nustatytų aptarnavimo standartų ir maisto higienos normų;
• užtikrina, kad patiekalai būtų tinkamai paruošti ir pristatyti klientams;
• užtikrina, kad visi klientai būtų aptarnauti laiku ir profesionaliai ir kad jie būtų patenkinti paslaugos kokybe;
• efektyviai bendrauja su virėjais ir kitais padavėjais, kad būtų užtikrinta sklandi ir efektyvi darbo eiga;
• vykdo standartines barų, kavinių ar restoranų atidarymo ir uždarymo procedūras.
Būdingos kompetencijos
• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• rasti sprendimus ir elgtis etiškai stresinėse situacijomis;
• bendradarbiauti su kitais darbuotojais;
• turėti gerų pardavimo ir aptarnavimo įgūdžių;
• turėti geros komunikacijos ir tarpasmeninių santykių gebėjimų.