Pereiti į pagrindinį turinį

751304 - Raugo gamintojas

Gamina raugą pienui ir pieno produktams rauginti pagal paruoštus receptus. Valdo pieno raugo ruošimo įrenginius, kontroliuoja temperatūrą, užtikrina sterilią aplinką. Specializuojasi gaminti raugą, naudojamą konservuoti, tešlai kildinti ir skoniui gerinti.


Pagrindinės užduotys

• užtikrina, kad gamybos zona būtų tvarkinga, higieniška ir tinkamai paruošta raugo gamybai;
• parengia ir sumaišo ingredientus, įvairius fermentaciją skatinančius priedus, cukrų ir kitas medžiagas, kurių reikia raugo gamybai;
• prižiūri raugą, stebi ir reguliuoja raugo būklę, laiko jį reikiamoje temperatūroje ir drėgmėje;
• stebi fermentacijos procesą ir užtikrina, kad raugas būtų fermentuojamas optimaliomis sąlygomis, matuoja pH, kontroliuoja temperatūrą;
• išgrynina raugą, pasibaigus fermentacijos procesui, kad raugas būtų tinkamas vartoti, ir laiko jį tinkamose talpyklose.
 

Būdingos kompetencijos

• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• suprasti fermentacijos procesus;
• matuoti pH ir temperatūrą;
• suprasti chemines medžiagas ir jų savybes;
• naudoti įvairius gamybos įrankius ir priemones.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 7
Pagrindinio pogrupio kodas: 75
Grupės kodas: 751
Pogrupio kodas: 7513