- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751390 - Kiti pieno produktų gamintojai
Kiti pieno produktų gamintojai, kurie neišvardyti 7513 pogrupyje „Pieno produktų gamintojai“ ir kurie gamina sviestą, įvairius sūrius, grietinėlę ir kitus pieno produktus.
Pagrindinės užduotys
• virina ar pasterizuoja pieną, išnaikina mikroorganizmus, kad produktai ilgiau negestų;
• atskiria grietinėlę nuo pieno ir gamina sviestą iš jos;
• įdeda raugą ir kitus ingredientus į pieną;
• raugina pieną, kaitina rūgusį pieną, kol besiformuojanti varškė pasiekia reikiamą kietumą, spaudžia išrūgas iš varškės, deda sūrį į formas ir slegia;
• sūdo sūrį ir subado ar ištepa, naudoja bakterijų kultūras, kad imtų formuotis pelėsis.
Būdingos kompetencijos
• įdėti raugą ir kitus ingredientus į pieną;
• imti pavyzdžius, reguliuoti laikymo sąlygas;
• dėlioti sūrius ir vartyti lentynose juos brandinant;
• stebėti gaminio kokybę prieš pakavimą;
• fiksuoti naudotus ingredientus ir tikrinimų rezultatus.