- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751503 - Maisto produktų tikrintojas (kontrolierius) svėrėjas
Tikrina žaliavų, pusgaminių ir produktų technologinio apdorojimo kokybę per visą gamybos procesą pagal laboratorinės analizės duomenis, rūgštingumą, tirpumą, koncentraciją, tankį, drėgmę, aktyvumą, rupumą, kitus rodiklius ir jų atitiktį standartams, techninėms sąlygoms. Atskiria brokuotą, netinkamą produkciją, žaliavas, pusgaminius, imasi priemonių brokui išvengti. Atsako už maisto produktų kokybės kontrolę ir svėrimą, užtikrina produkto atitiktį nustatytoms normoms ir standartams.
Pagrindinės užduotys
• tikrina maisto produktų kokybę ir svėrimą pagal nustatytus reikalavimus;
• pateikia rekomendacijų dėl galimų kokybės trūkumų ar kitų problemų;
• renka ir tvarko duomenis apie maisto produktų kokybę ir svėrimą;
• rengia ataskaitas ir dokumentus apie atliktą darbą;
• bendrauja su klientais ir kitais specialistais, užtikrina geros kokybės produktų gamybą ir prekybą.
Būdingos kompetencijos
• atlikti kokybės kontrolę ir svėrimą;
• žinoti maisto produktų normas ir standartus;
• turėti bendradarbiavimo su klientais ir specialistais įgūdžių;
• tvarkyti duomenis ir rengti dokumentus;
• organizuoti ir analizuoti maisto tikrinimo procesus.