- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751504 - Maisto gamybos žaliavų rūšiuotojas (svėrėjas)
Atsako už maisto gamyboje naudojamų žaliavų rūšiavimą ir svėrimą, žino maisto produktų sudėtį ir žaliavų savybes, taip pat naudoja reikiamus matavimo įrankius ir įrangą, užtikrina gerą maisto kokybę ir saugumą, pildo dokumentus ir atlieka susijusias administracines užduotis.
Pagrindinės užduotys
• rūšiuoja maisto gamyboje naudojamas žaliavas pagal jų savybes ir kokybę;
• sveria ir dozuoja pagal gamybos reikalavimus;
• laikosi saugos ir higienos taisyklių, užtikrina maisto produktų saugumą ir higieną;
• kontroliuoja žaliavų kokybę ir sudėtį, užtikrina gerą maisto kokybę;
• pildo dokumentus ir atlieka susijusias administracines užduotis.
Būdingos kompetencijos
• rūšiuoti ir sverti skirtingas žaliavas pagal jų savybes ir kokybę;
• atlikti maisto produktų sudėties kontrolę;
• laikytis saugos ir higienos taisyklių;
• užtikrinti gerą maisto kokybę;
• pildyti dokumentus.