- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
751505 - Maisto produktų fasuotojas (svėrėjas, pakuotojas)
Tikrina, atrenka ir rūšiuoja, fasuoja maisto produktus. Nustato produkto vartojimo būdą, surūšiuoja produktus į atitinkamas klases ir atmeta pažeistus ar nustojusius galioti produktus. Matuoja, pakuoja ir sveria produktus.
Pagrindinės užduotys
• sveria maisto produktus, laikosi griežtų taisyklių ir procedūrų, užtikrina teisingą produktų kiekį;
• pakuoja maisto produktus, laikosi griežtų taisyklių ir procedūrų, užtikrina produktų saugumą;
• ženklina pakuotes, laikosi griežtų taisyklių ir procedūrų, užtikrina produkto atsekamumą;
• stebi produktų kokybę ir laikymo sąlygas, laikosi griežtų taisyklių ir procedūrų, užtikrina produktų saugumą ir kokybę;
• atlieka produktų krovimą ir iškrovimą, laikosi griežtų taisyklių ir procedūrų, užtikrina produktų saugumą.
Būdingos kompetencijos
• matuoti ir sverti maisto produktus;
• laikytis griežtų taisyklių ir procedūrų;
• užtikrinti produktų saugumą;
• atlikti produktų krovimą ir iškrovimą;
• pakuoti maisto produktus.