- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
816002 - Žuvies šaldymo įrenginių operatorius
Dirba žuvies produktų gamybos pramonėje ir valdo įvairius šaldymo įrenginius, užtikrina optimalų šaldymo procesą. Užtikrina, kad tiekimo grandinėje žuvies produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina, kad tiekimo grandinėje žuvies produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę;
• prižiūri ir valdo žuvies šaldymo įrenginius, reguliuoja įrenginių darbo režimą ir kontroliuoja jų veikimą;
• atlieka priežiūros ir techninės priežiūros darbus, vadovauja šaldymo procesui ir kontroliuoja produkcijos kokybę;
• identifikuoja ir sprendžia gamybos procesų problemas, stebi ir taiko šaldymo technologijų reikalavimus;
• planuoja ir organizuoja žuvies produktų saugojimą šaldytuve.
Būdingos kompetencijos
• valdyti įvairius žuvies šaldymo įrenginius;
• taikyti maisto produktų šaldymo technologijas ir procedūras;
• atlikti techninės priežiūros darbus;
• kontroliuoti užšaldymo procesus, atsakyti už žuvų kokybę;
• laikytis darbo saugos taisyklių.