Pereiti į pagrindinį turinį

816003 - Mėsos šaldymo įrenginių operatorius

Valdo įvairius šaldymo įrenginius, užtikrina optimalų šaldymo procesą. Užtikrina, kad tiekimo grandinėje mėsos produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę.


Pagrindinės užduotys

• užtikrina, kad tiekimo grandinėje mėsos produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę;
• prižiūri ir valdo mėsos šaldymo įrenginius, reguliuoja įrenginių darbo režimą ir kontroliuoja jų veikimą;
• atlieka techninės priežiūros darbus, vadovauja šaldymo procesui ir kontroliuoja produkcijos kokybę;
• identifikuoja ir sprendžia mėsos gamybos procesų problemas, stebi ir taiko šaldymo technologijų reikalavimus;
• planuoja ir organizuoja mėsos produktų saugojimą šaldytuve.
 

Būdingos kompetencijos

• valdyti įvairius mėsos šaldymo įrenginius;
• taikyti maisto produktų šaldymo technologijas ir procedūras;
• atlikti techninės priežiūros darbus;
• kontroliuoti užšaldymo procesus, atsakyti už mėsos kokybę;
• laikytis darbo saugos taisyklių.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 8
Pagrindinio pogrupio kodas: 81
Grupės kodas: 816
Pogrupio kodas: 8160