- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
816003 - Mėsos šaldymo įrenginių operatorius
Valdo įvairius šaldymo įrenginius, užtikrina optimalų šaldymo procesą. Užtikrina, kad tiekimo grandinėje mėsos produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina, kad tiekimo grandinėje mėsos produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę;
• prižiūri ir valdo mėsos šaldymo įrenginius, reguliuoja įrenginių darbo režimą ir kontroliuoja jų veikimą;
• atlieka techninės priežiūros darbus, vadovauja šaldymo procesui ir kontroliuoja produkcijos kokybę;
• identifikuoja ir sprendžia mėsos gamybos procesų problemas, stebi ir taiko šaldymo technologijų reikalavimus;
• planuoja ir organizuoja mėsos produktų saugojimą šaldytuve.
Būdingos kompetencijos
• valdyti įvairius mėsos šaldymo įrenginius;
• taikyti maisto produktų šaldymo technologijas ir procedūras;
• atlikti techninės priežiūros darbus;
• kontroliuoti užšaldymo procesus, atsakyti už mėsos kokybę;
• laikytis darbo saugos taisyklių.