- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
816004 - Mėsos produktų gamybos įrenginių operatorius
Valdo įvairius mėsos produktų gamybos įrenginius, užtikrina optimalų gamybos procesą, reguliuoja ir prižiūri mėsos produktų gamybos įrangą. Atlieka formavimo, voliojimo džiūvėsėliuose, kepimo, užšaldymo procesus, nustato sistemos temperatūrą.
Pagrindinės užduotys
• užtikrina, kad tiekimo grandinėje mėsos produktai būtų laikomi žemoje temperatūroje, atsako už produktų kokybę;
• valdo ir prižiūri mėsos produktų gamybos įrenginius, reguliuoja įrenginių darbo režimą ir kontroliuoja jų veikimą;
• atlieka techninės priežiūros darbus, laiku identifikuoja ir sprendžia gamybos procesų problemas;
• kontroliuoja užšaldymo procesus;
• vadovauja gamybos procesui ir kontroliuoja produkcijos kokybę, atlieka gamybos dokumentacijos pildymą ir archyvavimą.
Būdingos kompetencijos
• naudoti ir valdyti įvairius mėsos produktų gamybos įrenginius;
• reguliuoti įrenginių darbo režimą ir kontroliuoti jų veikimą;
• atlikti techninės priežiūros darbus;
• kontroliuoti užšaldymo procesus, atsakyti už mėsos kokybę;
• laikytis darbo saugos taisyklių.