Pereiti į pagrindinį turinį

816010 - Šokolado gamybos įrenginių operatorius

Atsako už šokolado gamybos procesų kontrolę ir valdymą. Užtikrina aukštos kokybės šokolado produktų gamybą, laikosi griežtų higienos, saugos ir kokybės standartų.


Pagrindinės užduotys

• parengia ir valdo šokolado gamybos įrangą ir sistemas, užtikrina efektyvų ir saugų gamybos procesą;
• įvertina žaliavų kokybę ir sudėtį, atlieka reikiamus matavimus ir reguliuoja įrangą pagal reikiamą šokolado gamybos technologiją;
• užtikrina, kad šokolado gamyba atitiktų reikiamus kokybės standartus; stebi ir reguliuoja šokolado temperatūrą, drėgmę, tekstūrą ir skonį, užtikrina tinkamą kokybę ir produkto konsistenciją;
• rūpinasi gamybos linijos valymu ir priežiūra, atlieka profilaktinius darbus, gedimų paiešką ir remontą;
• laikosi darbo saugos taisyklių ir higienos reikalavimų.
 

Būdingos kompetencijos

• valdyti ir reguliuoti šokolado gamybos įrangą;
• remontuoti įrangą;
• atlikti techninę ir mechaninę priežiūrą;
• dirbti kompiuteriu ir skaičiavimo įranga, naudoti skaitmeninius duomenų įrašymo būdus;
• laikytis darbo saugos ir higienos reikalavimų.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 8
Pagrindinio pogrupio kodas: 81
Grupės kodas: 816
Pogrupio kodas: 8160