- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
816010 - Šokolado gamybos įrenginių operatorius
Atsako už šokolado gamybos procesų kontrolę ir valdymą. Užtikrina aukštos kokybės šokolado produktų gamybą, laikosi griežtų higienos, saugos ir kokybės standartų.
Pagrindinės užduotys
• parengia ir valdo šokolado gamybos įrangą ir sistemas, užtikrina efektyvų ir saugų gamybos procesą;
• įvertina žaliavų kokybę ir sudėtį, atlieka reikiamus matavimus ir reguliuoja įrangą pagal reikiamą šokolado gamybos technologiją;
• užtikrina, kad šokolado gamyba atitiktų reikiamus kokybės standartus; stebi ir reguliuoja šokolado temperatūrą, drėgmę, tekstūrą ir skonį, užtikrina tinkamą kokybę ir produkto konsistenciją;
• rūpinasi gamybos linijos valymu ir priežiūra, atlieka profilaktinius darbus, gedimų paiešką ir remontą;
• laikosi darbo saugos taisyklių ir higienos reikalavimų.
Būdingos kompetencijos
• valdyti ir reguliuoti šokolado gamybos įrangą;
• remontuoti įrangą;
• atlikti techninę ir mechaninę priežiūrą;
• dirbti kompiuteriu ir skaičiavimo įranga, naudoti skaitmeninius duomenų įrašymo būdus;
• laikytis darbo saugos ir higienos reikalavimų.