- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
816017 - Maisto produktų gamybos technologinės linijos operatorius
Užtikrina sklandžią ir efektyvią maisto produktų gamybos procesų eigą technologinėse linijose. Atsako už maisto produktų gamybos linijų nustatymą ir techninę priežiūrą.
Pagrindinės užduotys
• nustato ir paruošia maisto produktų gamybos liniją pagal nustatytas specifikacijas ir reikalavimus;
• patikrina įrangos darbą ir sprendžia problemas, atsako už maisto produktų gamybos linijų nustatymą ir techninę priežiūrą;
• kontroliuoja produktų kokybę ir laikosi higienos ir saugos taisyklių;
• valdo produktų padavimo į maisto produktų gamybos liniją procesą;
• laiku atlieka techninės priežiūros darbus bei remontą.
Būdingos kompetencijos
• spręsti maisto produktų gamybos mašinų ir įrangos problemas;
• laikytis darbo saugos ir higienos reikalavimų;
• valdyti automatizuotos procesų kontrolės sistemą;
• prižiūrėti maisto konservų gamybos linijas, jas valyti ir programuoti;
• atlikti smulkųjį maisto produktų technologinės įrangos remontą.