Pereiti į pagrindinį turinį

7512
- Kepėjai ir konditeriai

Kepėjai ir konditeriai kepa įvairių rūšių duoną, pyragus ir kitus miltinius kepinius, taip pat rankiniu būdu gamina šokoladą ir saldumynus iš cukraus.

Atliekamos užduotys:
(a) duonos, pyragų, sausainių, tortų, pyragaičių ir kitų miltinių kepinių kepimas;
(b) konditerijos gaminių iš sirupo, šokolado ir kitų ingredientų mišinių gamyba rankiniu būdu ir naudojant rankinius įrankius ir kai kuriuos mechanizmus;
(c) reikiamų ingredientų sudėjimas į maišymo, kepimo ar virimo įrenginių dubenis;
(d) žaliavų kokybės tikrinimas, siekiant užtikrinti, kad jos atitinka standartus ir techninius reikalavimus;
(e) glaisto, glajaus ir kitų priedų užtepimas ant iškeptų kepinių naudojant menteles ar teptukus;
(f ) įrangos ir patalpų švaros tikrinimas prieš pradedant gamybą užtikrinant profesinės sveikatos ir darbo saugos reikalavimus;
(g) orkaitės temperatūros ir gaminio išvaizdos stebėjimas, siekiant nustatyti kepimo laiką;
(h) duonos, bandelių, pyragaičių ir konditerijos gaminių formavimo, pašovimo, kepimo, ištraukimo, išėmimo iš kepimo formų ir atvėsinimo koordinavimas.

Giminiškos profesijos

Kodas Pavadinimas
751201
751202
751203
751204
751205
751206
751207
751208
751209
751210
751290
Subscribe to 7512