- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
131202 - Žuvininkystės ūkio (padalinio) vadovas
Planuoja ir kontroliuoja žuvininkystės produkcijos gamybą ir jai vadovauja, optimizuoja gamybos procesus ir užtikrina produkcijos kokybę. Šios profesijos atstovas yra ir vadovo pavaduotojas.
Pagrindinės užduotys
• stebi produktų paklausą rinkoje ir, atsižvelgdamas į produkcijos tipą, planuoja produktų gamybą;
• sudaro ir valdo biudžetą, atlieka gamybos apimties ir sąnaudų stebėseną, užtikrina išlaidų kontrolę ir rengia finansines ir veiklos ataskaitas;
• rūpinasi technikos bei įrenginių įsigijimu, ekspotavimu ir įrangos priežiūra;
• vadovauja žuvininkystės gamybos darbuotojams, nustato veiklos užduotis ir užtikrina darbų kontrolę;
• užtikrina ir kontroliuoja sanitarinių higieninių normų laikymąsi gamybos proceso metu.
• atstovauja įmonei parodose, renginiuose bei forumuose.
Būdingos kompetencijos
• apibrėžti gamybos kokybės kriterijus;
• rengti gamybos politiką;
• užtikrinti sanitarinę higieną;
• planuoti vidutinės trukmės ir ilgalaikius tikslus;
• vykdyti personalo valdymo veiklą;
• valdyti veiklos biudžetą.