- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
141201 - Maitinimo padalinio (restorano, baro, kavinės, valgyklos ar pan.) vadovas
Rūpinasi įmonės darbuotojų maitinimu, koordinuoja, organizuoja ir kontroliuoja įmonės maitinimo padalinio veiklą. Kontroliuoja personalo darbą, rengia padalinio veiklos strategiją pagal įmonės perspektyvos gaires.
Pagrindinės užduotys
• planuoja meniu ir maisto gaminimo procesą;
• užtikrina maisto saugumą ir higienos standartų laikymąsi;
• organizuoja tiekimo grandinę ir sandėliavimo procesus;
• valdo personalą, moko naujus darbuotojus;
• rūpinasi klientų aptarnavimu, problemų sprendimu.
Būdingos kompetencijos
• sudaryti ir sekti biudžetą, valdyti išlaidas ir pelną bei analizuoti veiklos rezultatus;
• kurti ilgalaikius strateginius planus, numatyti rinkos tendencijas, prisitaikyti prie pokyčių ir priimti efektyvius verslo plėtros sprendimus;
• valdyti personalą, užtikrinti veiklos efektyvumą ir gerą darbo atmosferą;
• užtikrinti, kad visi darbuotojai laikytųsi maisto paruošimo, laikymo ir tiekimo saugumo normų;
• kurti naujus patiekalus, atsižvelgti į klientų pageidavimus ir sezoniškumą.