Pereiti į pagrindinį turinį

141201 - Maitinimo padalinio (restorano, baro, kavinės, valgyklos ar pan.) vadovas

Rūpinasi įmonės darbuotojų maitinimu, koordinuoja, organizuoja ir kontroliuoja įmonės maitinimo padalinio veiklą. Kontroliuoja personalo darbą, rengia padalinio veiklos strategiją pagal įmonės perspektyvos gaires.


Pagrindinės užduotys

• planuoja meniu ir maisto gaminimo procesą; 
• užtikrina maisto saugumą ir higienos standartų laikymąsi; 
• organizuoja tiekimo grandinę ir sandėliavimo procesus; 
• valdo personalą, moko naujus darbuotojus; 
• rūpinasi klientų aptarnavimu, problemų sprendimu.

Būdingos kompetencijos

• sudaryti ir sekti biudžetą, valdyti išlaidas ir pelną bei analizuoti veiklos rezultatus; 
• kurti ilgalaikius strateginius planus, numatyti rinkos tendencijas, prisitaikyti prie pokyčių ir priimti efektyvius verslo plėtros sprendimus; 
• valdyti personalą, užtikrinti veiklos efektyvumą ir gerą darbo atmosferą; 
• užtikrinti, kad visi darbuotojai laikytųsi maisto paruošimo, laikymo ir tiekimo saugumo normų; 
• kurti naujus patiekalus, atsižvelgti į klientų pageidavimus ir sezoniškumą.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 1
Pagrindinio pogrupio kodas: 14
Grupės kodas: 141
Pogrupio kodas: 1412