- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
214502 - Maisto produktų ir gėrimų technologas
Plėtoja maisto produktų ir su jais susijusių produktų gamybos procesus, remiasi cheminiais, fiziniais ir biologiniais principais bei technologijomis. Projektuoja ir planuoja schemas arba įrangą, prižiūri darbuotojus, kontroliuoja ir gerina maisto technologijas maisto gamybos procesuose.
Pagrindinės užduotys
• atlieka maisto rizikos analizę, užtikrina maisto saugą;
• atsako už maisto gamyboje naudojamus priedus ar konservantus;
• stebi matavimo prietaisus, vaizdo monitorius ir spausdintą medžiagą, įvertina apdorojimo sąlygas, atlieka reikiamus terminų, sąnaudų, srautų ir temperatūros nustatymus ar pakeitimus;
• kuria maisto produktų gamybos ar išsaugojimo procesus ir metodus, kuria, plėtoja, sudaro ir valdo pramoninius maisto gamybos procesus ir metodus;
• taiko su maisto gamybos ir maisto saugos reikalavimų laikymusi susijusias taisykles, maisto saugos procedūras, grindžiamas rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistema.
Būdingos kompetencijos
• atlikti maisto rizikos analizę;
• būti atsakingam už maisto gamyboje naudojamus priedus;
• kontroliuoti apdorojimo sąlygas;
• kurti maisto gamybos procesus;
• taikyti rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistemą (RVASVT).