- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
226503 - Dietologas
Konsultuoja sveikos ir dietinės mitybos klausimais, propaguoja sveiką mitybą, kontroliuoja maisto paruošimą ligoninėse, slaugos namuose, sanatorijose, mokyklose, ikimokyklinėse vaikų įstaigose. Apsisaugo nuo ligų, susijusių su neracionalia mityba ir jas gydyti, įvertina pacientų dietą, pataria mažinti ar atsisakyti kai kurių produktų.
Pagrindinės užduotys
• vertina pacientų mitybos poreikius ir atlieka individualią mitybos analizę;
• konsultuoja pacientus dėl tinkamos mitybos, remiasi jų sveikatos būkle, tikslais ir pageidavimais;
• kuria individualizuotas mitybos programas, atsižvelgia į specifinius poreikius ir maisto apribojimus;
• koordinuoja mitybos ir maisto planus, bendradarbiauja su medicinos personalu ir kitais sveikatos priežiūros specialistais;
stebi pacientų nuolatinę mitybą, peržiūri rezultatus ir atnaujina mitybos planus.
Būdingos kompetencijos
• įvertinti pacientų mitybos poreikius;
• rekomenduoti tinkamą mitybą;
• suprasti ir pritaikyti maisto produktų sudėtį;
• sudaryti racionus ir maisto gaminimo technologijas;
• bendrauti su pacientais ir jiems patarti.