- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
513202 - Barista
Ruošia specializuotą kavą naudodamas profesionalią įrangą kavinėse, restoranuose, baruose. Ruošia ir pateikia įvairias kavos gėrybes, užtikrina aukštos kokybės kavos produktų gamybą ir aptarnavimą.
Pagrindinės užduotys
• paruošia ir parenka kavos pupeles arba maltą kavą, kad būtų užtikrintas kokybiškas kavos skonis ir aromatas;
• tinkamai nustato ir reguliuoja kavos ruošimo aparato parametrus, kad būtų pasiektas tinkamas kavos spaudimo lygis ir temperatūra;
• parenka tinkamą pieną ir pasiruošia pieno putų, jei klientas pageidauja kavos su pienu;
• kūrybingai dekoruoja kavos gėrybes, kad jos būtų patrauklios klientams;
• rūpinasi kavos ruošimo ir serviso įranga ir užtikrina, kad ji tinkamai veiktų;
• seka naujausias kavos pramonės tendencijas ir tobulina savo gebėjimus.
Būdingos kompetencijos
• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• rūpintis būtinomis atsargomis;
• turėti geros komunikacijos ir tarpasmeninių santykių gebėjimų;
• ruošti įvairią kavą, priklausomai nuo klientų poreikių;
• kūrybiškai pateikti kavą klientams.