- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
513290 - Kiti barmenai
Kiti barmenai, kurie nėra išvardyti 5132 pogrupyje „Barmenai“ ir kurie ruošia, maišo ir patiekia alkoholinius ir gaiviuosius gėrimus tiesiogiai klientams už baro ar prekystalio arba per padavėjus.
Pagrindinės užduotys
• tinkamai nustato ir reguliuoja kavos ruošimo aparato parametrus, kad būtų pasiektas tinkamas kavos spaudimo lygis ir temperatūra;
• kūrybingai dekoruoja gėrimus, kad jie būtų patrauklūs klientams;
• rūpinasi kavos ruošimo ir serviso įranga ir užtikrina, kad ji tinkamai veiktų;
• tinkamai maišo ingredientus, kad gėrimas būtų skanus ir atitiktų kliento poreikius;
• supranta klientų poreikius ir pageidavimus ir siūlo gėrimus, kurie atitinka jų skonį;
• seka naujausias gėrimų industrijos tendencijas ir tobulina savo gebėjimus.
Būdingos kompetencijos
• laikytis higienos ir saugos taisyklių;
• rūpintis būtinomis atsargomis;
• turėti geros komunikacijos ir tarpasmeninių santykių gebėjimų;
• paruošti gėrimus, priklausomai nuo klientų poreikių;
• kūrybiškai pateikti gėrimą klientams.